Windstrekenensemble

Het Windstrekenensemble speelt muziek uit allerlei landen en in verschillende stijlen. Het ensemble bestaat uit spelers met diverse instrumenten. Er is nog plaats voor geïnteresseerde muzikanten, die het leuk vinden om regelmatig samen te spelen en bereid zijn ook thuis te oefenen.

Zeer welkom is een gevorderde accordeonist die tegelijkertijd melodie en bassen kan spelen. Windstreken zou ook graag meer strijkers (viool, altviool, cello) en bespelers van tokkelinstrumenten (gitaar, mandoline, e.d.) bij de groep verwelkomen. Verder is er op dit moment plek voor 1 klarinet en 1 blokfluit en kleine percussie. Overige instrumenten in overleg.

Repertoire
Er wordt geput uit de grote hoeveelheid volksmuziek uit alle windstreken – van Noord naar Zuid en Oost naar West door geheel Europa en daarbuiten, waarbij de muziek uit de Balkan met haar onregelmatige maatsoorten en andere sferen een bijzondere uitdaging vormt. Daarnaast vormt de Klezmermuziek met melancholische liederen en spetterende dansmuziek een belangrijk deel van ons repertoire. Het is een mix van makkelijk speelbare stukken en gedetailleerd uitgewerkte, veeleisende arrangementen. Het repertoire wordt regelmatig opgefrist t.b.v. optredens.

Vaak is van traditionele muziek slechts de melodie opgetekend en in de meeste gevallen maakt de dirigente van het ensemble zelf de arrangementen voor haar groep. Er kan dus, waar nodig, ook met niveauverschillen van spelers rekening gehouden worden. Sommige stukken bieden ook ruimte voor improvisatie voor wie dat wil.

Optredens
Het Windstrekenensemble laat met enige regelmaat, al dan niet in een kleinere bezetting, ook buiten Huismuziek Alkmaar van zich horen. Zo speelt het al vele jaren bij Molen D in Oudorp tijdens Nationale Molendag en doen leden ervan mee bij het Kaeskoppenensemble.

Dirigent
Elke Merz

Contactpersoon ensemble
Ineke van Veen
Telefoon: 06-1247 2347 
E-mail: c.vanveen@icloud.com

Aantal leden
14 leden. Er is plek voor nieuwe leden.

Locatie
OBS De Vlieger, Sneeuwgansstraat 18, 1826 GP Alkmaar

Afbericht
Bij verhindering word je vriendelijk verzocht dit door te geven aan de contactpersoon.

Contributie
Lees hier meer over wat het kost.

Repetitierooster seizoen 2023-2024

Maandagavond, 20:00 – 21:30 uur

2023
September:   11 – 18 – 25
Oktober:   2 – 9 – 30
November:   6 – 13 – 27
December:   4 – 11 – 18

2024
Januari:   8 – 15 – 22
Februari:   5 – 12
Maart:   4 – 11 – 18 – 25
April:   8 – 15 – 22
Mei:   13 – 27
Juni:   3

Concerten

  • 20 januari 2024 Nieuwjaarsconcert 
  • 20 april 2024 Lenteconcert

De concerten worden gehouden in Het witte kerkje De Terp in Oudorp, aanvang 19.30 uur.

NIEUW:

Project ’t Briesje:

(dinsdag ochtend, maart en april 2024)

Bent u nog niet zo heel erg gevorderd op uw instrument en wilt u toch graag  samenspelen ? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelding.