Dirigenten

 

Soledad Brondino studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Fagot aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is zowel muziekdocent als uitvoerend musicus. In 2022 is ze bij Huismuziek gestart als dirigente van de Kleine Gemengde Speelgroep.

Els Kiesewetter speelde van kinds af aan al blokfluit en kwam uiteindelijk op het conservatorium in Alkmaar terecht waar zij ook viola da gamba en klavecimbel leerde spelen. Na de studie ging Els aan de slag als muziekdocent. Momenteel is zij als blokfluitdocente werkzaam bij het Kunstencentrum Waalwijk en dirigeert op zaterdagochtend de Grote Gemengde Speelgroep.

Jan Jaap Langereis is al 30 jaar de dirigent van de blokfluitgroep Door de Wind. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In het dagelijks leven geeft hij blokfluitles op de muziekschool in Castricum, Heiloo en Hoorn en begeleidt hij leerlingen op het klavecimbel. Daarnaast is hij dirigent van diverse popkoren.

Elke Merz speelt piano en viool. Als hoofdvak studeerde ze piano aan de Vrije Muziek Academie in Zeist en aan de Schumannakademie. In haar eigen atelier geeft ze nu (klassiek) pianoles. In de loop der tijd heeft Elke zich ook toegelegd op (internationale en traditionele) Volksmuziek. Zij speelt viool in het volksmuziekorkest Orseket en leidt sinds 2008 als dirigente het Windstrekenensemble.

Suzanne van Berkum behaalde haar bachelor fagot aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag waarna zij haar master behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam.  Ze speelt in diverse orkesten/ kamermuziekensembles en geeft sinds 2014 ook fagotles. Ook richtte zij in 2014 met vier andere enthousiaste musici het Ensemble de Nootzaak op waarmee zij door het hele land regelmatig concerten geeft.  Naast haar opleiding aan het conservatorium studeerde Suzanne Natuur-en Sterrenkunde aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 2022 leidt zij het Barokprojectorkest van Huismuziek.